Airfryer
Heerlijk eten uit de Airfryer
U hoort het regelmatig langskomen, frituren zonder vet. Toch zijn er een aantal bedrijven in geslaagd om een hetelucht friteuse te ontwikkelen waarbij de smaak net zo lekker, misschien nog wel lekkerder is.
De belangrijkste fabrikanten van de airfryers op dit moment zijn Montana en Philips.
Philips maakt gebruik van de Rapid Air-technologie, dit is een technologie die gebruik maakt van zowel hete lucht als een grillfunctie. Er wordt constant 200 graden in de Airfryer gecirculeerd. Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen ventilator wordt de warme lucht vanaf de zijkant naar de bodem van de pan geblazen, via de schoepen op de bodem zal de lucht weer omhoog geblazen worden. Het gerecht krijgt hierdoor een mooi bruin kleurtje.
Het nadeel hiervan is dat er vetspetters op het verwarmingselement komen die bovenin de pan geplaatst is. Vanwege de zeer warme lucht wordt er een grilleffect gecreeerd, hierdoor zijn de frietjes uit de Airfryer lekker knapperig. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van olie of vet, hierdoor is het frituren een stuk gezonder. De frietjes bevatten maar liefst 80% minder vet.
Montana heeft goed gekeken naar Philips en hun pan aangepast, de Montana blaast krachtig zijn lucht van bovenaf op de gerechten en aan de zijkant van het mandje zitten de sleuven om de warme lucht af te voeren. De vetspetters kunnen hierdoor niet op het verwarmingselement komen. Deze blijft schoon en geen aangebrande of zwarte deeltjes op het gerecht.
Montana heeft ook een aantal vooringestelde standen, U kiest één van de gerechten bijvoorbeeld, vlees, friet, garnalen, cake of kippenpootjes en de pan kiest zelf de temperatuur en de tijd.
Heerlijk eten uit de Airfryer
U hoort het regelmatig langskomen, frituren zonder vet. Toch zijn er een aantal bedrijven in geslaagd om een hetelucht friteuse te ontwikkelen waarbij de smaak net zo lekker, misschien nog wel lekkerder is.
De belangrijkste fabrikanten van de airfryers op dit moment zijn Montana en Philips.
Philips maakt gebruik van de Rapid Air-technologie, dit is een technologie die gebruik maakt van zowel hete lucht als een grillfunctie. Er wordt constant 200 graden in de Airfryer gecirculeerd. Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen ventilator wordt de warme lucht vanaf de zijkant naar de bodem van de pan geblazen, via de schoepen op de bodem zal de lucht weer omhoog geblazen worden. Het gerecht krijgt hierdoor een mooi bruin kleurtje.
Het nadeel hiervan is dat er vetspetters op het verwarmingselement komen die bovenin de pan geplaatst is. Vanwege de zeer warme lucht wordt er een grilleffect gecreeerd, hierdoor zijn de frietjes uit de Airfryer lekker knapperig. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van olie of vet, hierdoor is het frituren een stuk gezonder. De frietjes bevatten maar liefst 80% minder vet.
Montana heeft goed gekeken naar Philips en hun pan aangepast, de Montana blaast krachtig zijn lucht van bovenaf op de gerechten en aan de zijkant van het mandje zitten de sleuven om de warme lucht af te voeren. De vetspetters kunnen hierdoor niet op het verwarmingselement komen. Deze blijft schoon en geen aangebrande of zwarte deeltjes op het gerecht.
Montana heeft ook een aantal vooringestelde standen, U kiest één van de gerechten bijvoorbeeld, vlees, friet, garnalen, cake of kippenpootjes en de pan kiest zelf de temperatuur en de tijd.
Wilt u keer proeven neem dan contact op met EP:Heijnen in Bunschoten-Spakenburg 033-2983611